Ganda 1 - Iunagos

Ganda 1 - Iunagos

2
Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 2
Literatuur & Romans   Topics 0

In GANDA loopt de ontstaansgeschiedenis van de Oost-Vlaamse stad Gent als een rode draad doorheen de verhalen. Maar niet alleen Gent is het decor. Belangrijke gebeurtenissen in huidig Vlaanderen en de omliggende regio’s bepalen mee de avonturen van de personages.


84 jaar voor het begin van onze jaartelling.

Tijdens een natuurverschijnsel bevalt Sarag van een zoon. De Ziener en invloedrijkste man van de stam beschouwt dit als een teken van de Goden en eert de jongen met de goddelijke naam: Iunagos. Iunagos groeit op aan de ganda, de samenvloeiing van de rivieren Scaldis en Legia. Zijn boerderij staat op Spiekersheuvel, de laagste van de twee heuvels die tussen beide rivieren het landschap domineren. Wanneer hij elf winters oud is, groeit zijn vriendschap met Varanis, de dochter van de wolmeester, uit tot prille liefde. Ze beloven elkander om vier winters later hun eigen gezin en boerderij te stichten. Maar dat is zonder de plannen van de Ziener gerekend. Hij stuurt Iunagos weg naar de Heilige Eik. Betekent dit het einde van hun ontluikende liefde of lukt het Iunagos om Varanis voor zich te houden? Ondertussen bereiken onheilspellende tijdingen de ganda. Zal Iunagos zijn familie en vrienden ooit levend terugzien?


Dirk Willaert (1972) wilde op zijn 16e al de geschiedenis van zijn geboortestad Gent vertellen. In 2003 startte hij een jarenlang onderzoek, volgde les aan de Gentse Universiteit, worstelde zich door stapels boeken, ontmoette tal van archeologen, historici en heemkundigen en kwam uiteindelijk in contact met de wereld van levende geschiedenis. Dat laatste was voor hem een onuitputtelijke bron van informatie. De kennis en ervaringen die hij in die jaren vergaarde, maken dat zijn personages tot leven komen.

Genre
Literatuur & Romans
Uitgeverij
Dirk Willaert
Laatste editie
27 september 2018
ISBN
9789082495812
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,50
E-book prijsvergelijker
Advertentie

Lezersrecensies (2)

Deze historische roman is zeker geloofwaardig.

door: Mieke Schepens 1 like
In het voorwoord vertelt de Vlaamse auteur over het ontstaan van de trilogie en zijn liefde voor archeologie. Hij geeft hier ook aan dat het boek is gebaseerd op academisch onderzoek, maar dat een stukje fictie is toegevoegd omdat het tenslotte een historische roman is en geen geschiedenisboek. De...

na enkele pagina's

door: BDN13 4 reacties 1 like
Al vanaf de eerste pagina's zat ik verstrikt in het verhaal. Heel vlot en mooi geschreven, telkens weer een mooie spanningsopbouw en prachtige beschrijvingen van natuur en omgeving (zie verder). Al gauw vorm je je in gedachten een beeld van hoe de personages er uit zien. Maar al bij de inleiding...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook