Gangsterliefje tegen wil en dank

2

Gangsterliefje tegen wil en dank
Priscilla Jourdan
Samenvatting

Het ware verhaal van Priscilla Jourdan, vrouw van voormalig Holleeder-verdachte Marcel Kaatee
Met een voorwoord van Vrij Nederland-misdaadjournalist Harry Lensink

Priscilla Jourdan is al veertien jaar de vriendin van Marcel Kaatee, de man die de afgelopen jaren door justitie en in de media is afgeschilderd als het financi?le brein van de vermeende criminele witwas- en afpersingsorganisatie van Willem Holleeder.
De officieren van Justitie Plooij en Teeven bestempelden Kaatee als Holleeders ?minister van Financi?n?, tijdens de eerste openbare rechtszitting op Schiphol in mei 2006 en vlak daarna in de beveiligde rechtbank in Osdorp. De rol die het Openbaar Ministerie Kaatee toebedeelde en de daaruit voortvloeiende beeldvorming in de media waren daarna onuitwisbaar.

Het verhaal van de vrouw die ongewild betrokken raakte bij Het Proces Van De Eeuw

Kaatee is na drie?nhalf jaar, waarvan acht maanden in hechtenis, vrijgesproken van alle beschuldigingen. Toch hebben de verdenkingen nog steeds een onvoorstelbare invloed op zijn priv?leven en dat van zijn omgeving. Jourdan beschrijft hoe zij als ?vrouw van? deze ingrijpende periode heeft beleefd. Haar eigen zaak moest aan de kant zodat zij de bedrijfsvoering van Kaatees ?gokpaleizen? op de Wallen op zich kon nemen.
Gangsterliefje tegen wil en dank bevat het fascinerende verhaal van een vrouw wier leven van de ene op de andere dag volledig veranderde.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
157
Laatste editie
30 juni 2010
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046807330 , 9789046808573

Lezersrecensies (1)

Interessant maar niet sterk geschreven.

door: Inge Otter-helder 1 like
interessant maar niet sterk geschreven. niet bijzonder goed geschreven maar wel een verhaal dat boeit. je leest nu een keer de andere kant van een verhaal en krijgt een beeld hoe ingrijpend het kan zijn als iemand onschuldig vastgezet word. Het kan blijkbaar nog steeds in dit land dat iemand zo...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic