Gasland

2

Gasland is het verhaal over Groningen en de gasbevingen, maar meer nog is het een boek over hoe energiewinning ons leven op veel diepere niveaus
beïnvloedt dan waar we ons bewust van zijn. Louis Stiller (woonachtig in het Noord-Groningse Warffum) laat aan de hand van verhalen van Groningers zien hoe afstandelijk en onverschillig energieproducenten en overheden omgaan met de samenleving, de cultuur en het landschap waaruit zij de energie winnen – zelfs in het welvarende, rechtschapen Nederland.

In indringende reportages maakt Stiller een reis door het Groningse gaslandschap, die uitmondt in de vraag hoe een schone, geruisloze energietechnologie als aardgas zoveel chaos, frustratie en angst heeft kunnen veroorzaken. Maar ook bij de vraag wat we daarvan kunnen leren voor de toekomst, en welke rol Groningen en de Groningse gemeenschap kunnen spelen in de overgang naar nieuwe energie.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
224
Laatste editie
28 augustus 2018
Uitgeverij
De Geus
ISBN
9789044539370 , 9789044539387
Bestel dit boek vanaf  €20,99 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €10,99 bijAdvertentie

Hebban recensie

    Nico Hebban Recensent

Pecunia non olet

door Nico op 06-02-2019

Een mix van boosheid en onderzoeksjournalistiek, zo valt dit boek samen te vatten. Journalist en essayist Louis Stiller bijt zich vast in de gaswinningsproblematiek, die heel wat complexer is dan de argeloze journaalkijker beseft. De feiten en fictie die Stiller naar boven haalt werpen een zeer verontrustende blik op de onstilbare geldhonger van multinationals, op slecht geïnformeerde politici en...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic