Gaudi in Manhattan

52

In Gaudí in Manhattan laat Carlos Ruiz Zafón de nog jonge architect Miranda –hartstochtelijk bewonderaar van het werk van Antoni Gaudí –kennismaken met de grote meester omdat deze zijn hulp nodig heeft. Gaudí moet de grote oversteek naar New York maken, omdat een zeer rijke magnaat hem het aanbod zou hebben gedaan een wolkenkrabber te bouwen op Manhattan.
Gaudí spreekt echter geen woord Engels, spreekt zelfs liever niet eens Spaans, maar bedient zich altijd en overal van Catalaans.

Op het schip de Lusitania steken ze de oceaan over, maar het lijkt niet of Gaudí zich er ook maar enigszins op verheugt. Hij vertrouwt Miranda toe dat in ruil voor de wolkenkrabber op Manhattan, zijn cliënt de kosten voor het voltooien van de Sagrada Familia op zich neemt. ‘Om het werk Gods te doen is soms de hand van de duivel nodig’, zegt hij duister.

De kennismaking met de magnaat in het Waldorf Astoria wordt met veel plechtigheid en geheimzinnigheid omgeven. Wie schetst hun verbazing als uiteindelijk de opdrachtgever een jonge vrouw van een verwarrende schoonheid blijkt te zijn?

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Gaudí en Manhattan
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
N. Geel
Laatste editie
01 januari 2008
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers B.V.
ISBN
9789056722487
Advertentie

Lezersrecensies (3)

Te kort

door: Genietende Lezer 1 like
In dit boekje val ik weer als een blok voor de schrijfstijl van Zafon, maar het is te kort om verpletterend te zijn. Het krijgt de kans niet om body te krijgen. De afbeeldingen, die bijna evenveel plaats innemen als de tekst, zijn sfeervol en ademen het mysterie dat toch een beetje rond dit boekje...

Een episode uit het leven van Gaudí

door: Soraya Vink 1 like
In het verlengde van het succes van de debuutroman van Carlos Ruiz Zafón, De schaduw van de wind, verscheen in 2007 de Nederlandse vertaling van het korte verhaal Gaudí in Manhattan. Tijdens het verhaal maakt de lezer kennis met Miranda, een student architectuur die door zijn mentor wordt...

Gelukkig als tweedehandsje aangeschaft

door: Bert van Brakel 2 likes
Het boek bestaat uit 48 pagina's, dat klopt, maar minder dan de helft is tekst. Gelukkig heb ik het als tweedehandsje aangeschaft voor nog geen 50 eurocent, want waarschijnlijk is dit op de markt verschenen ten tijde van de hausse omtrent zijn geweldig mooie boek De Schaduw van de Wind, om de beurs...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic