Geachte redactie, (editie 2015)

1

Weet u nog wat er dit jaar is gebeurd? De aanslagen bij Charlie Hebdo en de erop volgende protesten. De piloot die bewust een berghelling in vloog. De honderden verdronken bootvluchtelingen, de ebola-epidemie en de aardbevingen in Nepal. De Griekse, Britse, Israëlische verkiezingen. En o ja, onze eigen Waterschapsverkiezingen. De 'snotneus' die GroenLinks-fractievoorzitter werd, de 'bed, bad en brood'-discussie en de Teeven-deal, die een minister en staatssecretaris jaren na dato nog de kop kostte. Als u het allemaal vergeten bent, zullen jaarboeken, overzichtslijstjes en de vele terugblikkende afleveringen op tv u er aan het eind van het jaar vast aan herinneren. Maar wat vónden we van 2015? Waar werden we boos over, waar huilden we om en waar waren we het mee eens? Waarover hadden we het bij de koffieautomaat, aan de keukentafel, in de kroeg? Geachte redactie, vertelt het verhaal van 2015 in de mooiste, meest originele, ontroerende en boze brieven van NRC Handelsblad, nrc.next en NRC online.

Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij , Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
208
Laatste editie
08 december 2015
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046820247 , 9789046820827

Hebban recensie

    Kamila Straatsburg Hebban Recensent

Betrokken, hoopgevend en actueel: NRC lezersbrieven

door Kamila Straatsburg op 13-01-2016

“Opinions are like assholes. Everybody has one”, zegt de iconische inspecteur Harry Callahan alias Dirty Harry in een van de gelijknamige cultfilms. Nou schuilt in deze cynische opmerking een harde kern van waarheid.

Zeker in ons tijdperk, waarin we bedolven worden onder een vaak nutteloze informatiestroom vergezeld door ontzielde selfies en inhoudsloze online commentaren op kleuterniveau, is men...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic