Geert Lubberhuizen, uitgever

0

Geert Lubberhuizen (1916 1984), grondlegger van de in illegaliteit geboren uitgeverij De Bezige Bij, was voor velen een mysterie. Zelfs zijn beste vrienden waren bij zijn overlijden niet in staat precies te omschrijven wat hij voor iemand was geweest. `Een raadselachtige, ongrijpbare man vol innerlijke onschuld werd hij genoemd, `zo gesloten als een schelpdier , dan wel `een sfinx .
Ter gelegenheid van het gouden jubileum van de nog altijd zelfstandige schrijverscoöperatie verschijnt aan de hand van gesprekken met getuigen en nooit eerder gepubliceerde archiefstukken deze onthullende levensbeschrijving, waaruit duidelijk wordt op welke geheel eigen en onnavolgbare wijze Geert Lubberhuizen het uitgeversvak beoefende. Ook al las hij zelf niet veel en kon hij niet precies aangeven welke beleidslijnen hij volgde, toch nam Lubberhuizen vaak intuïtief de goede beslissingen, waarbij hij het bestuur van De Bezige Bij en de leden/eigenaren van de schrijverscoöperatie meermalen tot wanhoop bracht.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Laatste editie
07 juni 1996
Uitgeverij
Uitgeverij De Bezige Bij b.v.
ISBN
9789023434559

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic