Geesten van het avondland

2

Spots 1
DE ROOTS VAN HET MOSLIMTERRORISME

Ze zijn onzichtbaar. Ze gaan op in de massa. Ze voelen zich uitverkoren in een wereld van barbaren. Niemand kent hun ware gelaat. Hun geest waart door Europa. De geest van de terreur. Waarom staan we machteloos? Wat voedt hun haat? Wie zijn ze?
Rudi Vranckx volgt het spoor van de moslimterroristen, van Brussel tot Bagdad,van London tot Libanon, van Den Haag tot Jalalabad. Hier is niets wat het lijkt.

In Geesten van het avondland toont Rudi Vranckx zich eens te meer een begenadigd verteller en een scherp observator. Hij schreef het boek samen met Ine Maes en Inge Vrancken, die beiden voor de VRT-nieuwsdienst werken.

Rudi Vranckx is historicus. Voor het tv-journaal van de VRT volgt hij sinds vele jaren het Midden-Oosten van nabij. Over zijn succesvolle boek Van het front geen nieuws. Herinneringen aan de oorlogen in het Midden-Oosten (2003) schreef de pers:
`Een voortreffelijk boek van een dappere journalist.
De Standaard
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
05 oktober 2006
Uitgeverij
Manteau
ISBN
9789085420583


Door lezers

Villa Nathalie / Hebban Reading Challenge - april
01 mei 2016 5 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Boeiende en gedegen journalistiek

door: Nathalie B1 1 like
Rudi Vranckx is dé journalist en expert van de VRT met betrekking tot het Midden-Oosten. Van Marokko, Palestina en Israël via Libanon, Syrië en Irak tot Pakistan en Afghanistan: hij is er overal geweest. Sinds enkele jaren brengt hij ook internationale reportages op het VRT-scherm over andere...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic