Geheim van de stilte

0

In het voorjaar van 2009 vond in het voormalige kartuizerklooster te Roermond een bijzondere tentoonstelling plaats, die het Nederlands kartuizerleven tot onderwerp had en die deze kloosterorde vanuit nationaal en internationaal perspectief belichtte.
Op deze tentoonstelling werd niet alleen aandacht besteed aan de diverse Nederlandse en Belgische kartuizerkloosters, hun gebouwen en hun geschiedenis, maar ook aan de rijke verscheidenheid in kunst- en gebruiksvoorwerpen, die hiervan door de eeuwen heen deel hebben uitgemaakt. Een aantal topstukken uit nationale en internationale collecties werden dan ook speciaal voor deze gelegenheid naar Roermond (terug)gehaald.
Dit rijk geïllustreerde boek geeft een nauwkeurig overzicht van de getoonde objecten en laat deze zien in hun cultuur- en godsdiensthistorische context. De artikelen werden geschreven door nationale en internationale specialisten op dit gebied.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
303
Laatste editie
15 juni 2009
Uitgeverij
WBOOKS
ISBN
9789040084881
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic