Geheime missie

6

Marinier Peter Newman wordt op een geheime missie naar het Midden-Oosten gestuurd. Wanneer hij geconfronteerd wordt met bedrog en machtswellust, leert hij de ware betekenis kennen van het motto van de mariniers: Semper Fidelis - altijd trouw.

De Amerikaanse marinier majoor Peter Newman is zeer tevreden met zijn baan: het aanvoeren van zijn troepen naar steeds nieuwe brandhaarden. Maar het Witte Huis heeft andere plannen met hem. Newman wordt uitgekozen om een gevaarlijke, clandestiene operatie uit te voeren. Zijn orders zijn duidelijk: hij moet terroristen opsporen en uitschakelen voordat ze de kans hebben de Verenigde Staten aan te vallen met massavernietigingswapens. De operatie is strict geheim - slechts een handje vol ambtenaren weet ervan. Voor Newman zelf is het een kans om zijn broer te wreken, die is omgekomen door toedoen van Osama bin Laden. En deze terrorist staat hoog op zijn lijstje.

In het Midden-Oosten raakt Newman echter verstrikt in een nachtmerrie-achtig web van intrige, wraak en verraad. Als zijn missie onderuit wordt gehaald, wordt zijn operatie een zeer persoonlijke. Maar daarmee zet hij zijn leven, zijn eer, zijn huwelijk en zijn trouw aan zijn land op het spel.
Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Mission Compromised
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
11 augustus 2003
Uitgeverij
AnkhHermes
ISBN
9789043506434

Lezersrecensies (4)

door: Michiel Poppe-1559 1 like
Het boek draait om macht en onmacht. Het hoofdthema is terrorisme en het bestrijden ervan. We volgen een zekere Newman doorheen het verhaal. Newmann's broer komt te sterven en Newmann wil en zal wraak nemen Osama bin Laden en Sadam Hoessein staan boven op zijn lijstje. In het het boek worden we...

door: Jeroen Buteijn-2422 1 like
Goed boek, spannend om te lezen, slothoofdstuk goed lezen om een teleurstellend gevoel om te laten slaan in opluchting. Alleen de steeds terugkerende pogingen om doot North bekeerd te worden beginnen je na een tijdje lezen tegen te staan.

door: Tim-3316 1 like
Het verhaal speelt zich af in 1995 maar nu je weet wat er na 11 september is gebeurd, geeft het boek je nog een andere kijk op het gebeuren. Het doet je beseffen dat de overheidsinstanties veel meer om hun eigenbelang geven en daar zelfs mensenlevens voor willen opofferen. Zeker de moeite waard om...

door: AlVie-3674 1 like
Het script was weliswaar voor 11 september geschreven, maar veel situaties zijn herkenbaar. De financiele drijfveer van de industrie (tot alles in staat) en de fictie van waar de politieke grenzen van de veilige democratie. Moraal voor de lezer: Handel en wandel zoals onze schepper het welgevallig...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic