Gekroond in blauw

0

Dit boek, een autobiografie, is een boeiend en eerlijk verslag van een vrouw die op zoek is naar zichzelf. Na een korte beschrijving van de sfeer waarin haar jeugd zich afspeelde, vertelt ze over haar studies en wisselende baantjes.
Dan ontmoet Elly haar eerste man, trouwt als ze twintig is, maar voelt zich vaak alleen en wil of kan niet geloven dat haar man haar niet trouw is. Na een echtscheiding begint haar zoektocht; ze bezoekt spirituele bijeenkomsten, gaat bewustzijnsverruimende boeken lezen en leert kijken naar synchroniciteit.
Ze ontmoet en trouwt haar tweede man, een weduwnaar met vijf kinderen. Elly gaat ervoor, met alle mooie en moeilijke ervaringen die hierbij zullen komen. Groot is haar blijdschap als ze met haar man een dochter krijgt die haar later veel inzichten zal geven.
Dan blijkt haar man kanker te hebben. Intensief en ontroerend beschrijft ze zijn ziekte- en stervensproces en het emotionele afscheid. Weer voelt Elly zich gedwongen om op zoek te gaan naar haar weg.
Bijzondere ontmoetingen, dromen, schilderijen, gebeurtenissen en verre reizen geven haar stap voor stap antwoord op de vele vragen die ze heeft. Ze loopt vele paden, waaronder het Pieterpad in Nederland en het geitenpad op Patmos dat naar de grot van de Openbaring van Johannes leidt.
Ze reist naar Egypte, Frankrijk, Israël en Mexico. Elly ervaart deze reizen als haar persoonlijke kruisweg en krijgt diverse openbaringen.
Dan voelt ze een sterk verlangen om naar Peru te gaan. Op het eiland Amantani loopt ze het pelgrimspad Pachatata/mama. Elly maakt de keus om de Pachatata te beklimmen. Als ze op de top van de berg haar zelf geplukte bruidsboeketje op de offerplaats legt, wordt ze 'gekroond in blauw'.
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
292
Laatste editie
16 februari 2012
Uitgeverij
Elly Bakker
ISBN
9789090262000

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic