Geld en gedrag

Geld en gedrag

11
Gelezen 12 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 6 Favoriet 0 Recensies 2
Non-fictie   Topics 0
Geld knoeit met ons hoofd. We gaan er minder rationeel mee om dan we denken:
zo vallen we ten prooi aan te veel kleine uitgaven, kennen we de valkuil van budgetten niet en overschatten we bijvoorbeeld de verkoopwaarde van ons huis.

Dan Ariely - misschien wel de populairste gedragswetenschapper ter wereld - geeft samen met Jeff Kreisler de nieuwste inzichten over de psychologie van geld. Met veel anekdotes, humor en scherpe adviezen onderzoeken ze herkenbare financiële situaties en laten ze zien welke denkfouten we daarbij vaak maken. Ze ontkrachten verkeerde aannames over de relatie tussen onze hersenen en geld en leggen uit hoe we onze irrationele basisinstincten onder controle kunnen krijgen.

Dit boek reikt de praktische tools aan die je nodig hebt om je financiële keuzes te begrijpen en te verbeteren, slimmer uit te geven en te sparen. Laat de psychologie van geld in je voordeel werken!

Dan Ariely is auteur, hoogleraar psychologie en gedragseconomie, en bekleedt de Joep Lange-leerstoel aan de UvA. Zijn TED-talks hebben meer dan 17 miljoen views, en van zijn bestseller Predictably Irrational zijn meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht.
Jeff Kreisler is comedian, bestsellerauteur van Get Rich Cheating en schrijver voor Comedy Central.

'Dan Ariely is een van de origineelste en interessantste wetenschappers die ik ken.'
DANIEL KAHNEMAN, Nobelprijswinnaar economie en auteur van Ons feilbare denken
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
192
Uitgeverij
Maven Publishing
Laatste editie
14 maart 2018
ISBN
9789492493309 , 9789492493293
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,50 Bestel het e-book € 14,50
E-book prijsvergelijker
Advertentie

Lezersrecensies (2)

eye-opener

door: Sietske 1 like
Dit boek was voor mij een echte eye-opener. Ik ben nooit erg bewust met geld bezig. Ik denk niet na bij hoeveel iets daadwerkelijk voor mij waard is. Door het lezen van het boek ben ik hier veel bewuster over na gaan denken. Over grote uitgave denken we vaak na, maar over het snel tussendoor iets...

Nuttige investering

door: Saskia Boree - SJM Schrijft 1 like
Aan de hand van dagelijkse gebeurtenissen en voorbeelden laten Dan Ariely en Jeff Kreisler in Geld en Gedrag zien hoe men het denkpatroon positief kan veranderen wanneer het om het financiële plaatje gaat. De comedian en de hoogleraar psychologie laten dit in drie helder omschreven delen zien en...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook