GelOven en geschieDenis

0

Het boek is ontstaan vanuit de muzikale belangstelling van de auteur. Muziek is er om mee te feesten. Muziek kan echter ook een uiting zijn van de kwesties waar mensen mentaal mee kampen. In de jeugd van de auteur vormden juist ook diverse popsongs een afspiegeling van waar vele jongeren in gedachten mee bezig waren. Onder meer op basis van zulke geëngageerde popsongs heeft hij zich verdiept in de tweede wereldoorlog. Hij verdiepte zich in mogelijke achtergronden daarvan op het vlak van historie en religie. Bijkomend effect: muziek verwijzingen bij de tekst.
In de middelbare schooltijd van de auteur kreeg je geschiedenis, via de kerk kreeg je wat mee over godsdienst, een ander vak was Nederlands met spreekwoorden en uitdrukkingen en zo, nog een ander vak was muziek. Dit boek bevat een soort synthese van zulke vakgebieden, dan wel schoolvakken. De samenstelling is er het meest voor muziek, geschiedenis en levensbeschouwing.
Na een beschrijving van het 'oude land' en de joodse geschiedenis komen aan de orde de christelijke kerkhistorie en de parallel daaraan verlopen Europese geschiedenis.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Laatste editie
28 september 2015
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402139662

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic