Geluk

0

Geluk begrijpen, ook als het even tegenzit.
Hoe kun je gelukkig zijn als de omstandigheden er niet naar zijn. Je wordt geconfronteerd met ernstige ziekte of met verlies van een dierbare. Ook kan het zijn dat je je baan kwijt bent geraakt of dat de relatie waar je in zat verbroken is. Dit boek geeft je handvatten om tijdens moeilijke situaties toch nog enige controle te hebben over hoe je je voelt.
In dit boek volg je Milan, een man die na het overlijden van zijn vrouw de hoop op geluk heeft opgegeven. Tijdens zijn zoektocht komt hij vele mensen en wonderlijke wezens tegen die hem helpen de puzzel van geluk te leggen. Zal hij het uiteindelijk vinden?
Om meer inzichten te krijgen in geluk heb ik de laatste jaren diverse mensen geïnterviewd over de hele wereld. "Wat maakt jou nou gelukkig?" vroeg ik ze. Door mijn baan bij een luchtvaartmaatschappij reis ik veel en kon ik deze vraag op vele plekken in de wereld stellen. Al snel werd me duidelijk dat praktisch iedereen op onze aardbol op zoek is naar geluk, maar weinigen het echt lijken te vinden. Wat me op is gevallen is dat de mensen die gelukkig zijn niet altijd de beste omstandigheden hebben. Ook zij maken verlies en ziekte mee. Het waren dan ook niet de omstandigheden die bepaalden of iemand al dan niet gelukkig was, maar de manier waarop hier mee om werd gegaan.
De vele boeiende verhalen die ik heb gehoord zijn in dit boek verwerkt. De vertelling in dit boek is dan ook gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen aangevuld met eigen inzichten, mijn blogs, fictie en fantasie.
Lees wat geluk is en hoe je geluk kunt beïnvloeden. Dat je ook voor geluk kunt kiezen als de omstandigheden niet optimaal zijn. Geluk wordt op vele manieren aan ons gepresenteerd. We krijgen vaak goedbedoelde adviezen en foefjes, die ons doen geloven dat iets buiten onszelf ons gelukkig kan maken. Uiteindelijk trekken we allemaal de conclusie dat dat niet zo is. Alleen jij kunt jezelf gelukkig maken.
Ik vind het fijn dat ik mijn ideeën over geluk met jou mag delen en ik hoop dat jij ze weer met andere mensen gaat delen.
Voor nu wens ik je veel leesplezier,
Laura Donker
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
121
Laatste editie
31 mei 2012
Uitgeverij
Laura Donker
ISBN
9789081891905

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic