Geluk

4

Edwin de Valu is een tamelijk onsuccesvolle redacteur bij een Amerikaanse uitgeverij. Zijn baas geeft hem nog één kans om een succesvol boek te maken. Zo'n boek heeft hij uiteraard niet en in opperste wanhoop contracteert hij een enorm manuscript van een zekere Tupak Soiree over hoe je gelukkig kunt worden. Vervolgens gebeurt wat Edwin voor onmogelijk had gehouden: het boek - getiteld Wat op de berg tot mij kwam - wordt een enorm succes. De zelfhulpmethode van de mysterieuze Tupak Soiree blijkt te werken en in een mum van tijd raakt niet alleen Amerika, maar de hele wereld in de ban van het boek. Iedereen wordt zo gelukkig dat er geen alcohol en sigaretten, laat staan drugs meer worden gebruikt. Voor Edwin zelf breken er daardoor minder gelukkige tijden aan. Hij wordt bedreigd door een kartel van drugs-, alcohol- en tabaksbaronnen, dat met al die gelukkige mensen zijn handel ziet instorten, en zijn vrouw verlaat hem. En dat terwijl iedereen om hem heen zo onuitstaanbaar gelukkig is!

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Irene Ketman
Aantal pagina’s
351
Laatste editie
01 januari 2004
Uitgeverij
Pandora Pockets
ISBN
9789045011936 , 9789025426903
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Recensie Geluk

door: Myriam van der Zweep 1 like
Geweldig boek. Kreeg van een vriendin een ´Geniet- lektuur- mand' cadeau waar ze dit boek ook in had gedaan. Ik vind het een super boek. Humoristisch. Hoe verzint iemand zoiets ! Heerlijk, geweldig boek. Een bij elkaar geraapt literaire wijsheden maar ook onzin en weetjes en hypes. Echt...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic