Gelukssyndroom

3

Tragiek lijkt meer verbonden met een mensenleven dan geluk, dat maar sporadisch je pad kruist. Dat ondervindt Layla als ze erachter komt dat haar beste vriendin Marit een ongeneeslijke ziekte heeft. Gedreven door de angst dat ze haar kwijt zal raken probeert Layla haar vriendin te redden met behulp van spirituele geneeswijzen. Maar geleidelijk aan raakt Layla overspannen en glijdt weg in een depressie. 
Het leven verliest zijn glans en ze trekt zich terug in een isolement. Tot Marit, die in haar laatste dagen intens van het leven wil genieten, haar de verschillende vormen van geluk wil laten zien. Maar de dwang om gelukkig te zijn brengt hun vriendschap in gevaar. 
Het gelukssyndroom is een meeslepende en confronterende roman met autobiografische elementen over de zoektocht naar geluk, vriendschap, verlies en de gevolgen van een burn-out en depressie. 
Na een burn-out raakte Naima El Bezaz in een ernstige depressie. In Het gelukssyndroom heeft El Bezaz de gevolgen van haar ziekte en haar gevecht om uit haar depressie te komen verwerkt.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
07 mei 2009
Uitgeverij
Contact
ISBN
9789025431624
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic