Genummerd voor het leven

, ,

0

Top25's 1
Auschwitz-Birkenau, Treblinka, Fort Breendonk, Bergen-Belsen, Theresiënstadt, Kamp Westerbork...Verspreid over Centraal-Europa liggen de tientallen concentratie- en vernietigingskampen van het naziregime. Hun namen zijn voorgoed verbonden met één van de zwartste periodes uit onze geschiedenis. Ze staan symbool voor de gruwel van de Tweede Wereldoorlog.
In dit boek doen de laatste overlevenden uit de concentratiekampen hun verhaal. Raciale slachtoffers van de Holocaust, politieke en andere slachtoffers van het naziregime, verzetstrijders en partizanen, ondergedoken joodse kinderen en hun hulpverleners. Stuk voor stuk getuigenissen die naar de keel grijpen en je niet meer loslaten. Ook de historiek van elk kamp wordt kort geschetst met een blik op wat er vandaag nog van overblijft. Genummerd voor het leven is een bijzonder tijdsdocument en bovenal een eerbetoon aan alle slachtoffers van fascisme, discriminatie, antisemitisme en racisme.
De getuigenissen werden opgetekend door een heterogene groep jongeren uit alle schoolnetten, opleidingsniveau en opleidingsvormen. Een bijzondere samenwerking tussen jong en oud met een gemeenschappelijk doel: een oproep om de gruwel van de Tweede Wereldoorlog nooit te vergeten en nooit opnieuw te laten gebeuren.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
380
Laatste editie
30 november 2009
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789058266637
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic