Gerardi Mercatoris

0

In het Mercatormuseum van Sint-Niklaas ligt een exemplaar van Gerardi Mercatoris – Atlas sive cosmographicae meditationes de fabrica mvndi et fabricati figvra. Deze atlas werd in 1607 uitgegeven en toont ons de wereld door de ogen van de bekende cartograaf Mercator. De meer dan honderd historische kaarten zijn pareltjes van graveerkunst en vallen op door hun vele details en hun correcte weergave van de toen gekende wereld.
Met deze facsimile uitgave wordt de schitterende wereldatlas van Mercator eindelijk beschikbaar voor het grote publiek. Het is een unieke kans om de totale rijkdom van dit belangrijke historische werk te bekijken en te bewonderen. De lezer-kijker kan uren grasduinen in de atlas en zal elke keer iets anders ontdekken en zich verwonderen over een nieuw detail in de ongelooflijke schatkamer van wereldkaarten.
Mercator werd 500 jaar geleden geboren in het Waasland. Als cartograaf en kosmograaf was zijn werk van onschatbare waarde. In de uitleiding bij deze atlas leer je meer over de figuur van Mercator, zijn belang en de oorsprong van dit kaartenboek. Het is een must have voor iedereen met interesse in cultuur en geschiedenis!

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
348
Laatste editie
04 mei 2012
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789058268792
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic