Geschiedenis Groningen 1: Prehistorie en Middeleeuwen

1

Wat geweest is, kan geen mens wijzigen. Maar de visie op het verleden verandert voortdurend. Daarbij lijkt het wel alsof dat verleden zelf verandert. Het zijn echter de ontwikkelingen in ons heden die tot nieuwe vragen en inzichten leiden en daarmee de geschiedenis in een ander perspectief plaatsen.

Het driedelige standaardwerk Geschiedenis van Groningen presenteert op een nieuwe en toegankelijk manier de actuele kennis van het rijke verleden van deze provincie. De uitgave voert de lezer mee door de historie, van de komst van de eerste mensen in deze streken tot en met de ontwikkelingen in de hedendaagse samenleving met al zijn internationale vertakkingen. Het veelzijdige en bij velen populaire regionaal-historische onderzoek heeft geresulteerd in een nieuw, veelkleurig en rijk beeld van dit provinciale verleden.

Terugkerende themas zijn onder meer de ontwikkeling van het landschap, de Groninger identiteit, de tegenstellingen tussen Stad en Ommeland, politiek en bestuur, de landbouw, de culturele bloei, het religieuze leven en de relaties die het Groningerland met andere gebieden is aangegaan.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
393
Laatste editie
16 juli 2008
Uitgeverij
WBOOKS
ISBN
9789040085390
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic