Geschiedenis op straat

0

Ontdek de geschiedenis van Nederland vanuit de luie stoel en op locatie
Onze geschiedenis ligt op straat. Pittoreske havenstadjes, indrukwekkende kerken en imposante monumenten vertellen alle hun eigen verhaal over ons verleden. Maar ook de Amsterdamse Bijlmer en de Westfriese omringdijk kunnen ons iets leren over de Hollandse tolerantie en ondernemingszin. Als je maar weet waar te kijken.
In deze historische reisgids wordt de lezer letterlijk meegenomen op een boeiende wandeltocht door de geschiedenis van Nederland. Aan de hand van twee grote thema's-'Het ontstaan van Nederland' en 'Een land van burgers'- beschrijft Geschiedenis op straat zeventien wandelingen en twee tochten langs historische plekken die hun stempel hebben gedrukt op Nederland en de Nederlanders. Niet alleen bekende plaatsen als Den Briel, Het Haagse Binnenhof en de Grebbeberg worden daarbij aangedaan. Ook het Abe Lenstra-stadion in Heerenveen en de Koningsstraat in Haarlem herbergen interessante informatie over ons en ons verleden.
Geschiedenis op straat is een unieke gids door de Nederlandse geschiedenis. Zowel vanuit de luie stoel als op locatie reist de lezer terug in de tijd om op tastbare wijze het verleden te ontdekken.
- Met inleidende essays van Piet de Rooy en Ido de Haan
- Duidelijke kaarten met uitgezette wandelroutes
- Nuttige adressen en praktische informatie
- Rijk geïllustreerd in kleur
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
352
Laatste editie
05 maart 2005
Uitgeverij
Amsterdam University Press B.V.
ISBN
9789053567425
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic