Geschiedenis van de onderzeeboot

0

Nieuw en indrukwekkend standaardwerk over de geschiedenis van de onderzeeboot en zijn militaire en politieke invloed door de jaren heen, van de Franse ALAS tot het einde van de Tweede Wereldoorlog en de vervanging van de klassieke onderzeeboot door de atoomduikboot De eerste inzet van onderzeeboten in de Eerste Wereldoorlog heeft de loop van de oorlog grondig beïnvloed, en sindsdien is de onderzeeboot niet meer weg te denken uit de militaire geschiedenis.
Mensen en materialen te kunnen transporteren onder water: het is eeuwenlang een fascinerende droom geweest. Even spectaculair als de droom ooit te kunnen vliegen in de lucht of te landen op de maan. Wat bij Jules Verne begon als een groot onderwater avontuur, eindigt bij de Amerikaanse Nautilus als een militaire factor van belang. Sinds de Eerste Wereldoorlog heeft de onderzeeboot een belangrijke rol gespeeld in de militaire oorlogsvoering. In dit indrukwekkende en uniek geïllustreerde standaardwerk beschrijft Ronny Saxe de geschiedenis van de onderzeeboot en zijn militaire en politieke invloed door de jaren heen, van de allereerste ontwerpen uit de zeventiende eeuw tot de geallieerde vloten tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
176
Laatste editie
07 oktober 2008
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
ISBN
9789020976236
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic