Geschiedenis van Zeeland

,

0

Zeelands verleden komt weer tot leven! In de Zeeuwse canon komen de historische blikvangers aan bod, waarmee iedere Zeeuw bekend zou moeten zijn. In vijftig toegankelijk geschreven en rijk ge?llustreerde hoofdstukken geeft de Zeeuwse canon een samenhangend beeld van de geschiedenis van Zeeland sinds de prehistorie. Elk venster biedt ook doorkijkjes op ontwikkelingen en verwante onderwerpen, zodat alle belangrijke historische thema?s aan bod komen.
De auteurs leiden ons via de oudste landbouwers en de Romeinen, de zendeling Willibrord, krijgszuchtige edelen en de beruchte Reynaert de Vos naar recente eeuwen, waarin Zeeuwse kapers en zeehelden, patriotten en oranjeklanten, meekraptelers en kanalengravers een bont moza?ek vormen. De jongste geschiedenis komt aan bod in uiteenlopende onderwerpen als de schilder Mondriaan in Domburg, de Tweede Wereldoorlog, Zeeuwse Molukkers en de Watersnood van 1953.
De historie van Zeeland heeft raakvlakken met de nationale geschiedenis, maar wijkt daarvan soms ook af. Zo kwam de industrialisatie in Zeeland laat op gang. Soms zijn er zelfs tegengestelde ontwikkelingen, bijvoorbeeld de sterke Vlaamse invloeden en de rol van de kaapvaart. Het water vormt ? als vriend ?n vijand ? de rode draad door de Zeeuwse geschiedenis. Geschiedenis van Zeeland is een prettig leesbaar naslagwerk voor iedereen die Zeeland een warm hart toedraagt.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
192
Laatste editie
30 juni 2009
Uitgeverij
Uitgeverij Walburg Pers B.V.
ISBN
9789057305955
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic