Gesprekken met seriemoordenaars

7

Artikelen 1

Henry Lucas, Arthur Shawcross, Douglas Clark, Carol Bundy, Ronald DeFeo jr, Aileen Wuornos, Harvey Carignan, John Scripps, Michael Ross en Kenneth McDuff. Deze lijst zal kenners van het true crime-genre ongetwijfeld koude rillingen bezorgen. Het is opsomming van de namen van de meest beruchte seriemoordenaars uit het recente verleden.
De Britse criminoloog Christopher Berry-Dee voerde talloze gesprekken met deze seriemoordenaars. Hun zucht naar gruwelijkheden en geweld wordt beschreven in hun eigen woorden, vastgelegd op basis van brieven en van beeld- en geluidsbanden van interviews die in de zwaarst bewaakte gevangenissen werden afgenomen. Dit boek is een compilatie van de interviews die Berry-Dee afnam.
Berry-Dee presenteert een overzicht van de misdaden van elke seriemoordenaar en biedt een inkijk in zijn of haar persoonlijke geschiedenis. De beschrijvingen van de moorden worden aangevuld met de opmerkingen en verklaringen van de misdadigers zelf. Sommigen voeren excuses aan of beweren onschuldig te zijn, anderen vertellen zonder aarzeling dat ze er inderdaad flink op los gemoord hebben.
Gesprekken met seriemoordenaars bevat naast informatie over bekende seriemoordenaars ook gesprekken met onbekendere misdadigers, wier verhaal minstens zo fascinerend is. Berry-Dee maakt de lezer duidelijk dat deze personen beslist niet voor niets in de dodencellen terechtkwamen. Zijn boek is een absolute must read voor alle liefhebbers van true crime.
'Wat een gruwelijk en tegelijk ook buitengewoon fascinerend boek' - The Guardian
''s Werelds meest extreme criminelen. Angstaanjagend en ijzingwekkend... True crime op z'n best' - Daily Express

Verschenen in
Genre
True crime
Aantal pagina’s
300
Laatste editie
25 augustus 2015
Uitgeverij
Veltman Distributie inzake Just Publishe
ISBN
9789089753502


Artikelen over Gesprekken met seriemoordenaars

True Crime Tuesday #3: Seriemoordenaars
04 augustus 2015 6 likes
  Meer artikelen
Advertentie

Lezersrecensies (2)

tegenvaller

door: Wim Best 1 like
een slecht geschreven boek. De gesprekken met de misdadigers komen niet uit de verf. Een droge opsomming van moorden zonder uitleg of context. En ook nog eens feitelijke onjuistheden. Begin jaren 70 was er nog geen Prozac. Eigenlijk is zelfs 1 ster nog te veel, maar helaas moest ik die wel kiezen...

Gruwelijk - Fascinerend - Angstaanjagend.

door: José 1 like
Fascinatie voor het criminele, achtergronden en uitleg over onderwereldfiguren, het nieuws vanuit een ander perspectief – infiltraties en noem alle zijpaden van de wet maar op….. met andere woorden: True crime is wel een genre dat me op de een of andere manier wel aanspreekt. Non-fictie die je...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic