Getekend: Fiep Westendorp

, ,

1

We kennen ze allemaal: Jip en Janneke, Floddertje en Pluk van de Petteflet. Figuurtjes die ontsproten aan het brein van schrijfster Annie M.G. Schmidt en hun uiterlijk kregen door de originele tekenhand van Fiep Westendorp. Maar deze illustratrice pur sang creëerde veel meer bijzondere figuren. In Getekend: Fiep Westendorp wordt door verschillende auteurs voor het eerst overzicht gegeven van haar leven, haar oeuvre, samenwerking met schrijvers, werkwijze en inspiratiebronnen. Met veel foto's, maar vooral ook met haar prachtige illustraties, die in dit boek zijn afgebeeld los van hun oorspronkelijke, bijbehorende tekst. Zo, op zichzelf staand, tonen ze de kracht van het werk van Fiep Westendorp.

Verschenen in
Genre
Kunst & Cultuur
Laatste editie
01 januari 2003
Uitgeverij
Em Querido's Uitgeverij Kinderboek
ISBN
9789045100470
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Fiep rules!

door: Moira Macfarlane 1 like
Mooi overzicht van het illustratieve werk van Fiep Westendorp, dat maakt alles goed aan dit boek! Wat ik wel jammer vind is dat het boek door Gioia Schmidt niet beter geredigeerd is. Veel interviews met mensen rondom Fiep Westendorp zijn er afgenomen en zoals de informatie naar het boek vertaald is...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic