Getijdeneiland - HSPoëzie 2

0

Een HSP (Hoog Sensitief Persoon) is meer dan gemiddeld gevoelig voor indrukken en prikkels van de buitenwereld. Hij/zij merkt meer signalen en details op en neemt subtielere nuances waar in bv. de lichaamstaal en stemmingen van anderen, is gevoeliger voor licht, geuren en geluiden, enz. … Een HSP raakt daardoor sneller overprikkeld en heeft behoefte zich terug te trekken op zichzelf. Hooggevoeligheid is geen ziekte maar een karaktertrek. Ongeveer 20% van de mensen zijn hooggevoelig. (Aron, 1996) Elke HSP beleeft zijn HSP-zijn op een eigen, individuele manier. Indien men er niet op de juiste manier leert mee omgaan (dit kan voor iedere HSP anders zijn) kan deze karaktertrek de oorzaak zijn van zowel fysieke als psychische aandoeningen en/of problemen.
Meer info over dit onderwerp vindt u op www.hspvlaanderen.be
Deze tweede poëziebundel volgt mee de weg die de schrijfster gaat. Ze vernam pas op latere leeftijd dat ze hooggevoelig is. Nu verwerkt ze haar hoogsensitiviteit in haar gedichten.
Susanna Mariën (Lier 1950) is gepensioneerd, getrouwd, en heeft een wedersamengesteld gezin van vier kinderen en drie kleinkinderen.
Verschenen in
Genre
Poëzie
Aantal pagina’s
98
Laatste editie
18 februari 2015
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402130027
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic