Getuigenis

0

In Getuigenis analyseert de Franse president Nicolas Sarkozy de problemen waarmee Frankrijk zich geconfronteerd ziet: de etnische spanningen en integratie van minderheden, de hoge werkloosheid en de toekomst van de verzorgingsstaat. Toch trekt Sarkozy geen fatalistische conclusies, hij wil het politieke debat weer nieuw leven inblazen. Hij beschuldigt Franse politici, soms in harde bewoording, ervan dat ze de bevolking hebben beroofd van haar zeggenschap, wat geleid heeft tot grote achterdocht jegens de elite, de staat en het bestuur. Getuigenis laat zien hoe Sarkozy zich de laatste twintig jaar ontwikkeld heeft tot de enige politieke figuur in Frankrijk die het politieke debat wil verbreden en die een nieuwe richting zoekt. Hij wil Frankrijk en de wereld wakker schudden wat internationale kwesties betreft. Globalisering, cultureel chauvinisme, internationale betrekkingen tussen de Arabische en de westerse wereld, Afrika, immigratie – hij geeft onverbloemd zijn mening over deze hete hangijzers. Sarkozy uit zijn kritiek op Frankrijk en wil daarmee niet alleen Frankrijk opnieuw op de wereldkaart zetten maar er ook weer een modern land van maken.
Sarkozy is een van de meest controversiële, getalenteerde en ambitieuze politici van Europa; de problemen waar hij over schrijft spelen in de hele EU. Getuigenis is daardoor een boek waar iedere Europeaan zijn geest aan moet slijpen om te weten waar hij staat.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
326
Laatste editie
01 juni 2010
Uitgeverij
Meulenhoff Boekerij
ISBN
9789029080538
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic