Gevangene van de nacht

12

Artikelen 3

Gretchen Müller groeit op tussen de leden van de nationaalsocialistische partij, onder de hoede van haar oom Dolf. Ze is zijn favoriet en hij beschermt haar sinds de dood van haar vader. Maar Dolf is niemand anders dan Adolf Hitler. En Gretchen gehoorzaamt hem te allen tijde. Dan wordt ze verliefd op de jonge joodse journalist Daniel. Hij beweert dat haar vader is vermoord door een nazikameraad. Gretchen zoekt naar antwoorden bij haar familie, die ze altijd zonder meer vertrouwde. Durft ze in de zoektocht naar de waarheid haar hart te volgen – ook als de levens van haar en Daniel op het spel staan?

Verschenen in
Genre
Young Adult
Vertaald door
Meeder Lydia
Laatste editie
04 augustus 2014
Uitgeverij
Cargo
ISBN
9789023489436 , 9789023486947


Artikelen over Gevangene van de nacht

  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

    Natasza Tardio Hebban Recensent

Gevangene van de nacht is met recht een must read.

door Natasza Tardio op 05-09-2014

München is in 1933 een broeinest van onrust en gevaarlijke geheimen. Gretchen Müller groeit op tussen de leden van de nationaalsocialistische partij, onder de hoede van  haar oom Dolf. Ze is zijn favoriet en hij beschermt haar sinds de dood van haar vader. Maar oom Dolf is niemand anders dan Adolf Hitler.

Anne Blankman schrijft met Gevangene van de nacht een intrigerend, maar vooral spannend...


Lezersrecensies (3)

gevangene van de nacht

door: lydia buist 1 like
München is in 1933 een broeinest van onrust en gevaarlijke geheimen. Gretchen Müller groeit op tussen de leden van de nationaal socialistische partij onder de hoede van haar oom Dolf. Zij is zijn favoriet en hij beschermt haar sinds de dood van haar vader. Maar Dolf is niemand anders dan Adolf...

Gevangene van de nacht - Anne Blankman

door: Silvia van Elzelingen 1 like
'Gevangene van de nacht' is het Young-Adult debuut van Anne Blankman.
Toen Anne twaalf jaar oud was las ze het dagboek van Anne Frank, dit dagboek van Annes leven en de Tweede wereldoorlog fascineerde haar zo dat dit leidde tot het idee voor haar debuut 'Gevangene van de nacht'.
Het is een boek...

Gevangene van de nacht van Anne Blankman

door: Sjoukje Edelenbos-de Groot 1 like
Dit is een boek waar fictie en feiten door elkaar heen geweven zijn. De schrijfster heeft in het verhaal een aantal personen en gebeurtenissen toegevoegd en verweven met de feiten. Uitgegeven door Cargo Young voor jong volwassenen maar ook volwassenen zullen veel plezier beleven aan dit boek.

Het...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic