Geven in Nederland 2007

0

Filantropie, het vrijwillig ter beschikking stellen van geld (en goederen) aan doelen van het algemeen nut, staat maatschappelijk sterk in de belangstelling. Mede als gevolg hiervan wordt door de Vrije Universiteit te Amsterdam sinds 1993 wetenschappelijk studie gemaakt van filantropie.
In slechts twee landen ter wereld wordt de omvang van deze filantropische geldstroom macro-economisch in kaart gebracht. Jaarlijks verschijnt in de Verenigde Staten sinds 1955 "Giving USA", uitgebracht door de American Association of FundRaising Counsel (AAFRC) en uitgevoerd door de University of Indianapolis (Center for the Study of Philanthropy) Nederland is het enige Westeuropese land dat ook een dergelijk onderzoek kent. Sinds 1993 is de Vrije Universiteit begonnen met het uitbrengen van "Geven in Nederland" dat elke twee jaar verschijnt.
In deze zesde uitgave van "Geven in Nederland" wordt gepoogd de verschillende soorten bijdragen van huishoudens, individuen, fondsen, bedrijven en goede doelen loterijen in kaart te brengen en samen te voegen tot een macro-economisch overzicht. Nederlanders beperken zich niet tot het geven van geld, zij geven ook tijd en inzet in de vorm van vrijwilligerswerk op vele maatschappelijke terreinen.
Het onderzoek dat aan deze publicatie ten grondslag ligt wordt uitgevoerd onder auspiciën van een begeleidingscommissie waarin 7 ministeries, de brancheorganisaties op dit terrein, de vereniging van Fondsen in Nederland (de FIN), de vereniging van Fondsenwervende Instellingen (de VFI), de Interkerkelijke Commissie Geldwerving en VNO-NCW zitting hebben.
Het boek is bestemd voor al diegenen die beleidsmatig of wetenschappelijk in deze snel groeiende sector geïnteresseerd zijn.
De auteurs zijn allen werkzaam bij de werkgroep Filantropische Studies van de Vrije Universiteit Amsterdam.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
180
Laatste editie
09 mei 2007
Uitgeverij
Reed Business
ISBN
9789035241183

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 30,90
Bestel het boek bij Blz. vanaf 30,90
bestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic