Gewetenloos

0

Ze zijn bekend uit films als Silence of the Lambs, maar ook uit de misdaadrubrieken in de krant: de koudbloedige, gewetenloze moordenaars die met hun verbijsterende en tegelijkertijd intrigerende misdaden de maatschappij schokken. Bekende voorbeelden uit de recente geschiedenis zijn de massamoordenaars Ted Bundy en John Wayne Gacy. Maar er zijn ook kinderen die martelen en moorden. En er zijn 'zorgzame' verpleegsters die hun pati?nten vermoorden. Het zijn allemaal dramatische voorbeelden van psychopathie.
Individuen met deze persoonlijkheidsstoornis zijn zich volledig bewust van de gevolgen van hun daden, maar ze zijn niet in staat zich te bekommeren om de gevoelens van anderen.
Op basis van 25 jaar wetenschappelijk onderzoek, schildert dr. Robert Hare in dit boek een wereld van vermeende artiesten, prostitu?es, zorgzame verpleegsters, verkrachters, dieven etc. die weten te charmeren, liegen als de beste en zich een weg manipuleren door het leven.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Laatste editie
14 januari 2012
Uitgeverij
Uitgeverij Elmar B.V.
ISBN
9789038921549

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 21,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 21,99
bestellen
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic