Gezond eten zonder gluten

,

0

Een op de honderd mensen lijdt aan coeliakie en de enige succesvolle behandeling is een levenslang glutenvrij dieet. Dat betekent het afzien van voedingsmiddelen die tarwe, rogge en gerst bevatten, de hoofdbestanddelen van de voeding van de meeste mensen.Het is echter heel goed mogelijk om deze voedingsmiddelen te vermijden en toch lekker te eten, zelfs die gerechten die traditioneel gluten bevatten. Deze recepten kunnen ook mensen helpen die voor een tarwevrij dieet hebben gekozen om af te vallen of om problemen met de spijsvertering op te lossen.

Dit is het eerste kookboek met recepten die zijn samengesteld door chefkoks onder toezicht van de Britse Coeliakievereniging. Gezond glutenvrij eten bevat meer dan honderd absoluut glutenvrije recepten die zijn gemaakt om uw smaakpapillen te prikkelen en toch de symptomen van coeliakie te voorkomen.
Een glutenvrij dieet is bijzonder beperkend, maart dit boek levert fantasievolle ideeën en is een welkome inspiratiebron voor heerlijke maaltijden die geschikt zijn voor het hele gezin.

Het eerste deel van het boek geeft een toelichting over de symptomen en de factoren die de ziekte kunnen beïnvloeden.
Rosmary Kearney, die zelf aan coeliakie lijdt, bespreekt hoe goede voedingsgewoonten zonder al te grote inbreuk kunnen worden ingepast, wat voor iedereen die aan een glutenintolerantie lijdt van fgroot belang is. Darina Allen op haar beurt maakt gebruik van haar rijke vulinaire ervaring, zodat glutenvrij eten zeker niet wil zeggen dat er saaie gerechten op tafel komen. Darina en Rosemary hebben ruim honderd heerlijke glutenvrije gerechten gecreëerd, waaronder een aantal die in de originele versie wel gluten bevatten, zoals lasagne, hartige taart met ricotta, spinazie en parmezaanse kaas, appeltaart, tiramisu, brownies, bananenbrood en muffins. Het boek bevat recepten voor het ontbijt, voor de lunch en de avondmaaltijd, zowel soepen en salades als broden en taarten, en is daarom het enige glutenvrije kookboek dat u niet kunt missen.
Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
160
Laatste editie
25 januari 2006
Uitgeverij
Inmerc
ISBN
9789066117044

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic