Gilgi, een van ons

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0

Gigi, een van ons, is de geschiedenis van de jonge vrouw Gilgi die - ondanks de economische recessie van Duitsland in de jaren twintig en dertig, de groeiende rijen werklozen en het opkomend nationaal-socialisme - haar leven in eigen hand wil nemen.

Ze verlaat het ouderlijk huis en geeft haar baan als secretaresse op om voor haar ‘grote liefde’, de schrijver Martin, te kunnen werken en verdienen. Dit leven is voor haar op den duur echter geen alternatief. Wanneer door de maatschappelijke ontwikkelingen een vroegere vriend van Gilgi met diens vrouw en kinderen de dood in gedreven wordt, ontdekt zij het asociale van haar liefde, van elke liefde.

In verwachting van Martins kind vertrekt ze daarop naar Berlijn om daar, vertrouwend op eigen kracht en kunde, een geheel nieuw leven op te bouwen.

Gilgi, een van ons, is een reëel en boeiend portret van een jonge vrouw die vanuit een kleinburgerlijk milieu de eerste stappen zet naar een ‘eigen’ leven en die heen en weer geslingerd wordt tussen verbazing en ontzetting, rebellie en onderwerping.

Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
188
Laatste editie
03 januari 2000
ISBN
9789026950698
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker
Advertentie