Gin-tonic en cholera

1

Strohutten op de savanne en wilde dieren, d?t is het westerse beeld van Afrika. Toch is de werkelijkheid radicaal anders. Afrika verstedelijkt en moderniseert in hoog tempo. Journaliste Femke van Zeijl dook in het stadsleven, de nieuwe Afrikaanse realiteit. Ze woonde in zes verschillende steden over het hele continent en ontmoette er schatrijke zakenvrouwen, straatjongens, prostituees, muzikanten en huisvaders.
Ze verbaast zich over de rijkdom van de Angolese elite in Luanda, waar dure merkkleding en het nieuwste model fourwheeldrive onmisbaar zijn voor je imago. Op de zwarte markt in de Mozambikaanse hoofdstad Maputo ontdekt ze waar je moet zijn om je gestolen autospiegels terug te kopen. En in Jinja, Oeganda, loopt ze mee met de jongens en meiden van klas 3D en praat over vrijen, vriendjes en wat hun ouders daarover te zeggen hebben. Alle aspecten van het dagelijks stadsleven komen aan bod, van seks tot religie en van armoede en rijkdom tot criminaliteit.
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen , Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
368
Laatste editie
19 oktober 2010
Uitgeverij
Artemis & Co
ISBN
9789047200604 , 9789047203469
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic