Glas Boek

0

Glas: Een greep uit vijf eeuwen glasgeschiedenis
Glas: Een greep uit vijf eeuwen glasgeschiedenis is een boek met fullcolour afbeeldingen en verhelderende beschrijvingen van een bijzondere selectie glazen objecten die zijn tentoongesteld in de expositie 'Glas in de loods'.
Deze prachtig ingebonden uitgave geeft een veelzijdige kijk op de vaderlandse glasgeschiedenis. Van o.a. 16de- en 17de-eeuws gebruiksglas als roemers en bekers - vaak voorzien van een prachtige op parelmoer lijkende glans - tot het verpakkingsglas waar onze voorouders mineraal- en of reukwater in bewaarden. Het boek werd in samenwerking met glasexpert Kitty Laméris gemaakt.
Serie voor liefhebbers
Glas is de eerste uitgave in een bijzondere reeks boeken over geëxposeerde archeologische vindingen. De liefhebbersreeks wordt in een beperkte oplage uitgebracht naar aanleiding van exposities georganiseerd door Stichting PolderVondsten. Het tweede boek gaat over klassieke wandtegels. Deel 3 zal een overzicht bieden van de geschiedenis van steengoed.
Mettertijd zal er voor 'deze' en de daarop volgende delen een luxe verzamelcassette worden uitgebracht. De uitgaven zijn ook per deel te bestellen.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
52
Laatste editie
01 maart 2009
Uitgeverij
PolderVondsten
ISBN
9789490132019
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic