Glimlach van pol pot

2

Op 12 augustus 1978 arriveren de leden van een Zweedse delegatie in het Democratisch Kampuchea van Pol Pot. Zij zijn enkele van de weinige buitenlanders die het gesloten land, met de meest radicale communistische revolutie die de wereld ooit heeft gezien, binnen mogen. Na hun thuiskomst beschrijven ze de revolutie van de Rode Khmer als succesvol, als een voorbeeld voor andere landen.
Een half jaar na hun bezoek wordt onthuld dat er tijdens de ruim drie?nhalf jaar dat Pol Pot aan de macht was, bijna twee miljoen mensen (een kwart van de bevolking) zijn ge?xecuteerd of omgekomen door slavenarbeid, honger en ziekte.
Hoe konden vier hoogopgeleide Zweden, gespecialiseerd in Zuidoost-Azi?, door dit land reizen zonder iets te hebben gezien? Bij zijn zoektocht naar het antwoord heeft Peter Fr?berg Idling de vier reizigers opgezocht, die tegenwoordig zeer uiteenlopende opvattingen over de revolutie van de Rode Khmer hebben. Was de revolutie een catastrofe of is zij verkeerd begrepen? Fr?berg Idling reisde eveneens af naar de minst toegankelijke gebieden van Cambodja, waar de voormalige leiders van de Rode Khmer zich onttrekken aan gerechtigheid.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Vertaald door
J. Popma , W. Prins
Laatste editie
16 januari 2009
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046804704
Bestel dit boek vanaf  €20,00 bij

bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic