God en het gesteente

0

Gerad Bodifée geeft een genuanceerde analyse van het eeuwenoude conflict tussen geloof en kennis.

Reflectie op de kern van religie en wetenschap.

Er is geloof en er is kennis. Het scheppingsverhaal van de bijbel en de wetenschappelijke theorie over de oerknal. Er zijn mirakels en feiten. Er is God en het gesteente.

Religie en wetenschap leven in onze cultuur op gespannen voet en dat is al sinds de oudheid zo. Maar vandaag lijkt het alsof het rationele, wetenschappelijke denken elke vorm van religiositeit heeft onderdrukt.

Gerard Bodifée nuanceert en zoekt uit of dat zo is. Zo heeft niet alleen de religie, maar ook de wetenschap het moeilijk om duidelijk te maken waarover zij spreekt. Zo sluit de objectiviteit van de wetenschap niet uit dat wetenschappers gedreven kunnen worden door de schoonheid van de natuur. Religie en wetenschap hoeven elkaar trouwens niet te bekampen, want ze hebben elk hun eigen aard. Waar de ene over spreekt, is waar de andere over zwijgt.

GERARD BODIFÉE, natuurkundige, schreef een twintigtal boeken waarin wetenschap en religie elkaar raken. In dit boeiende essay ontrafelt hij de scheefgegroeide relatie tussen religie en wetenschap en dringt door tot de kern van ‘God’ en ‘het gesteente’. Bij Davidsfonds/Leuven verscheen van hem Weg uit de leegte. De spirituele nood van Europa (derde druk).

Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
167
Laatste editie
16 april 2014
Uitgeverij
AnkhHermes
ISBN
9789077942277

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 17,90
Bestel het boek bij Blz. vanaf 17,90
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic