God is een vluchteling

1

God is terug en woont in Europa. Meer nog, ruim de helft van de migranten in de Europese Unie behoort tot het christendom. 13 miljoen van hen zijn afkomstig van buiten Europa – tegenover 12 miljoen moslims. In Vlaanderen is die ontwikkeling zeer zichtbaar. David Dessin beschrijft het verhaal achter de verborgen herkerstening. Zijn zoektocht naar de nieuwe christenen is een wereldreis door duizenden jaren geschiedenis. David Dessin ontmoet Syrisch-orthodoxen uit het Midden-Oosten, mormonen, Seventh-day Adventists uit Ghana en Filipijnse pentecostals, die enkele van de jongste én snelst groeiende bewegingen binnen het christendom vormen. Wereldwijd is het christendom, dat wij nog steeds vooral als een Europese godsdienst zien, aan het groeien. De nieuwe, springlevende christelijke gemeenschappen in Vlaanderen houden geseculariseerde Europese christenen een ongemakkelijke spiegel voor. God is een vluchteling toont hoe het geloof weer een plaats zoekt in onze samenleving.

Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
288
Laatste editie
01 juni 2017
Uitgeverij
Uitgeverij Polis
ISBN
9789463101103 , 9789463101233

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Lezersrecensies (1)

De verborgen terugkeer van het christendom in Europa

door: Vreemder Dan Fictie 1 like
Het is een interessante vaststelling: terwijl Europa de laatste decennia in ijltempo seculariseerde, heeft het christendom zich in de rest van de wereld explosief ontwikkeld en verspreid. Het christendom wordt vaak beschouwd als een bij uitstek Europese religie, maar vandaag woont maar liefst twee...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic