God van Nederland, De

0

Er is de afgelopen decennia veel veranderd omtrent christelijke geloofsbeleving in Nederland. Veel mensen kenden zo’n 25 jaar geleden de belangrijkste verhalen uit de bijbel en de achtergrond van de christelijke feestdagen. Nu is dat niet meer zo vanzelfsprekend. Onderzoeken tonen aan dat de ontkerkelijking zich in een razendsnel tempo voltrekt. Tegelijkertijd lijkt er meer aandacht te bestaan voor andere vormen van godsdienstbeoefening. Hoe wordt het christelijke geloof vandaag de dag in Nederland beleefd?
Museum Het Catharijneconvent heeft ter gelegenheid van de heropening van het vernieuwde museum vier fotografen de opdracht gegeven hun visie op dit onderwerp te geven. Anuschka Blommers & Niels Schumm, Gertjan Kocken, Maurice Scheltens en Ari Versluis & Ellie Uyttenbroek maakten speciaal voor de gelegenheid nieuwe foto’s. Het resultaat van de opdrachten werd in de zomer van 2006 tentoongesteld. In samenwerking met dagblad Trouw is in het jaar voorafgaand aan de expositie wekelijks redactionele aandacht besteed aan de belangrijke dagen en evenementen uit het liturgisch jaar, rites en (andere) op actualiteit toegesneden onderwerpen over kerk en samenleving. De God van Nederland geeft een actueel overzicht.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Laatste editie
15 november 2006
Uitgeverij
WBOOKS
ISBN
9789040081767
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic