God was in de keuken bezig

0

God was in de keuken bezig. Hij kookte de sterren van de hemel. Elke dag vond hij iets nieuws. Gisteren nog had hij gebakken patat bedacht en kip met appelmoes. Vandaag was hij in de weer met bokalen en pannen en kommen en bezig met kleuren uitvinden. Midden in de drukte belde er iemand aan. Jezus heb ik zelfs in de hemel nooit eens rust, dacht God.
Hoeveel ‘beginnen’ heeft de wereld? Buurman Erasmus vertelt zijn buurmeisje verhalen. Over zichzelf, over zijn ouders, over zijn grootouders, over zijn overgrootouders, over zijn betovergrootouders… Ze luistert met open oren, en samen maken ze een grote reis naar het begin van alles.
Een teder, vrolijk en fonkelend boek
dat op zoek gaat naar het ontstaan van de wereld
Over Zo moet het gaan als er iemand is, het eerste boek over Erasmus en zijn buurmeisje (dat binnenkort ook in het Duits verschijnt), schreet Ed Franck in De Standaard der Letteren dat je het leest ‘omdat je geniet van elke pagina Jeugdauteur Willy van Doorselaer noemde het ‘een subtiel meesterwerk.’
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Laatste editie
30 juni 2006
Uitgeverij
Uitgeverij Clavis B.V.B.A.
ISBN
9789059330917
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic