God wil het

0

‘GOD WIL HET!’
Auteur: Dirk Bracke
isbn: 90-59320-94-8
Formaat: 14,5 x 22,2 |104 p gebonden
Cover: Koen De Maesschalk
Prijs: € 12,50
‘God wil het!’riep de prediker met overslaande stem.‘Jullie moeten Jeruzalem redden.God wil het!’ ‘God wil dat ik meega!’riep iemand hem na.
‘God wil het!’volgden enkelen zijn voorbeeld. Mannen,vrouwen en kinderen schreeuwden het steeds weer. ‘God wil het!’riep Hendrik. In ‘God wil het!’neemt Dirk Bracke ons mee met Hendrik op kruistocht naar het Heilig Land.Deze drie jaar durende tocht is er een vol verschrikkingen en
gruwelijkheden in de naam van God.Hoewel deze geschiedenis in de 11de eeuw speelt,zijn er duidelijke parallellen te maken met onze huidige tijd!
Hoe leefden de mensen tijdens de ijstijd,bij de Egyptenaren, tijdens de Franse Revolutie... Het zijn dingen die Dirk Bracke zich steeds afgevraagd heeft. En ook voor ‘God wil het!’stelde hij zich de vraag hoe het was om als jongere op kruistocht te gaan. Op school leren we over Godfried van Bouillon en we zien in onze fantasie heldhaftige ridders de muren van Jeruzalem bestormen. Maar hoe verging het een paar gewone jongens en een meisje tijdens die eerste kruistocht?
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Illutraties
Maesschalck, De Koen
Aantal pagina’s
104
Laatste editie
03 september 2003
Uitgeverij
Abimo
ISBN
9789059320949
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic