Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Goed, bitter, best

Zeer verzorgd uitgegeven in een gebonden editie.

Traditioneel Hollandse groenten en producten staan volop in de belangstelling.

De heerlijkste recepten met bittere groenten en kruiden zoals andijvie, witlof, absinth-alsem, artisjok, postelein en waterkers.

Met aanvullende informatie voor de zelfplukker en voor degenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en de heilzame werking van planten en kruiden.

Overal om ons heen groeien de lekkernijen, vaak als onkruid in de tuin. Maak van de nood een deugd en bestrijd dit onkruid door het op te eten!

Alsem, artisjok, paardebloem en postelein: wie had gedacht dat bitter zo lekker kon zijn? Dat een bittere smaak niet afschrikt is de afgelopen jaren ruimschoots bewezen door de populariteit van de rucola (roket). Bittere kruiden worden al geplukt en toegepast zolang de mens op aarde rondwaart, vroeger
om hun medicinale werking, later steeds meer om hun smaak en voedingswaarde.
Ze kunnen in een maaltijd een geraffineerd tegenwicht bieden. Wat te denken van ‘Avocadosoep met sinaasappel en Oost-Indische kers’ of ‘Varkensmedaillons met lof en koffie’?

In Goed Bitter Best gaat Ria Loohuizen in op de cultuur-historische achtergrond en de culinaire waarde van zowel wilde als gekweekte kruiden en groenten. Ze geeft meer dan 85 verrassende recepten.
Toon details

Recensies (1)

Schrijf een recensie

Is Goed, bitter, best het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op Goed, bitter, best

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.