Goed, bitter, best

1

Artikelen 1
Zeer verzorgd uitgegeven in een gebonden editie.

Traditioneel Hollandse groenten en producten staan volop in de belangstelling.

De heerlijkste recepten met bittere groenten en kruiden zoals andijvie, witlof, absinth-alsem, artisjok, postelein en waterkers.

Met aanvullende informatie voor de zelfplukker en voor degenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en de heilzame werking van planten en kruiden.

Overal om ons heen groeien de lekkernijen, vaak als onkruid in de tuin. Maak van de nood een deugd en bestrijd dit onkruid door het op te eten!

Alsem, artisjok, paardebloem en postelein: wie had gedacht dat bitter zo lekker kon zijn? Dat een bittere smaak niet afschrikt is de afgelopen jaren ruimschoots bewezen door de populariteit van de rucola (roket). Bittere kruiden worden al geplukt en toegepast zolang de mens op aarde rondwaart, vroeger
om hun medicinale werking, later steeds meer om hun smaak en voedingswaarde.
Ze kunnen in een maaltijd een geraffineerd tegenwicht bieden. Wat te denken van ‘Avocadosoep met sinaasappel en Oost-Indische kers’ of ‘Varkensmedaillons met lof en koffie’?

In Goed Bitter Best gaat Ria Loohuizen in op de cultuur-historische achtergrond en de culinaire waarde van zowel wilde als gekweekte kruiden en groenten. Ze geeft meer dan 85 verrassende recepten.
Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
154
Laatste editie
05 juli 2005
Uitgeverij
Uitgeverij Terra - Lannoo
ISBN
9789058973436


Artikelen over Goed, bitter, best

Hebban Leesdossier: De tweeling (1993)
05 november 2018 6 likes
  Meer artikelen
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Lekker bitter

door: Anna Bakker 1 like
'Goed Bitter Best' is een van mijn favorieten uit mijn eetboekenverzameling. Ik had een goede reden om het boek op te zoeken en te herlezen, namelijk om het te kunnen vergelijken met het nieuwste werk van Ria Loohuizen, dat over zilte en bittere smaken gaat. Over die vergelijking meer in mijn...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic