Gomorra

30

Lijsten 3 Top25's 1

Dit bloedstollende boek, geschreven door de toen 27-jarige onderzoeksjournalist Roberto Saviano, is het gedocumenteerde en opwindende verslag over de neergang van de stad Napels onder de heerschappij van de camorra: een holdingcompany met wereldwijde investeringen en connecties. Dit boek traceert de werkwijze van de camorra en hoe men iedereen omkoopt, rekruteert of omlegt.

Rijdend op zijn Vespa trekt de auteur rond, mensen interviewend met de geur van bloed in zijn neus. Voor zijn onderzoek infiltreert hij in de camorra: hij werkt voor een Chinese textielverkoper, als ober tijdens een camorrabruiloft en als arbeider op een bouwplaats.

De lezer wordt meegezogen in een verhaal waarin je de angst ruikt en ondergedompeld wordt in de arrogantie en het gekonkel van de camorra, die veel flexibeler blijkt te zijn dan de Siciliaanse maffia.

Dit criminele portret, deze reis naar de donkerste kant van de menselijke ziel, dit accurate verslag van de bezigheden, organisatie en werkwijze van de camorra wordt verteld op de enige manier die bij dit onderwerp past: keihard, nietsontziend en vol razernij. Gomorra is een fascinerend fresco van Shakespeariaanse intensiteit.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Gomorra
Genre
True crime
Vertaald door
Karoline Sabbatine-Heybroek , Elke Parsa
Laatste editie
19 juni 2013
Uitgeverij
Lebowski
ISBN
9789049950613 , 9789049950910 , 9789049951498 , 9789048808595 , ...
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Recensie Gomorra

door: Elbert Grift 1 like
De mindere kant van Italie wordt in dit boek belicht. Roberto Saviano infiltreert in de Gomorra, de maffia die vooral huishoudt in Napels en daar met keiharde hand regeert. Onvoorstelbaar wat voor middelen er soms worden gebruikt om dingen duidelijk te maken, een voorbeeld is een jongen van 16 die...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic