Goudmens

1

Aan het eind van de tweeëntwintigste eeuw is Andro zestien. Samen met haar vriendin Cas en haar grootmoeder Mara leeft ze in een vredige minimaatschappij. Maar Andro wil weten hoe het vroeger was, in de duistere twintigste eeuw. Daarom trekt ze naar sector O. Daar wordt de aarde bestuurd en bevindt zich ook de Bewaarplaats van de Wereld. Met de mysterieuze Erg verkent ze het verleden. Gebruiksvoorwerpen, boeken en films zijn de getuigen van een vreemde en wrede tijd. De experimenten van Andro en Erg worden steeds gewaagder. Tot een van hun proeven ernstige gevolgen heeft.
In de thermopakken van de toekomst bewegen zich verrassend hedendaagse mensen. Zij hunkeren naar liefde en zoeken naar vrijheid. Bovendien vraagt Andro zich af wat waarheid is, in een wereld die het verleden heeft verstopt in een donkere kelder. Goudmens is een knappe toekomstroman met veel aandacht voor de broze relatie tussen mens en milieu.
Verschenen in
Genre
Young Adult
Laatste editie
13 april 2000
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789065659491
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic