Grawitz

1

De roman 'Grawitz' begint met drie motto's en een proloog en vervolgt met 52 hoofdstukjes en een epiloog. Een vader beschrijft onder pseudoniem wat er door hem heengaat als hij te horen heeft gekregen dat zijn zoon, een vierenveertigjarige huisarts, door de Grawitz-kanker nog maar kort te leven heeft. De Grawitz-tumor heeft dan de nier al helemaal ingekapseld en is ook uitgezaaid naar longen en hersenen. In zeven maanden tijd zaait de kanker zich genadeloos verder uit en de medicatie veroorzaakt ernstige bijwerkingen. De praktijk van de zoon blijft veel aandacht vragen.
De communicatie tussen vader en zoon is bepaald problematisch soms en de vader zoekt vertwijfeld naar de oorzaken daarvan. Hij gaat gebukt onder kwellende vragen, voelt zich schuldig, en zoekt in levensbeschouwingen en kunst, bij filosofen en schrijvers naar troost voor zijn kwellende vragen. De vader-zoonrelate komt niet tot een oplossing maar de vader komt tot verrassende inzichten.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
231
Laatste editie
29 januari 2015
Uitgeverij
Bureau Pragmatekst
ISBN
9789082040685 , 9789082363142
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic