Griepverschijnselen

0

Ik heb een paar jaar overgeslagen, maar nu is het weer zo ver. Ik ben grieperig. Ook de vogelgriep heeft weer toegeslagen. Her en der worden boerderijen geruimd. Ik weet niet of het iets met elkaar te maken heeft, er zijn veel soorten griep.

Een paar jaar geleden was er Mexicaanse griep. Daartegen werd in sommige landen massaal gevaccineerd, in andere helemaal niet. Massaal zag ik ze door de regen fietsen vanuit mijn kantoor bij de GG&GD in Utrecht, de ouders met jonge kinderen, op weg naar hun vaccinatiepunt. Of dat nodig was?

Die vraag is moeilijk te beantwoorden. Er was opvallend veel vaccin beschikbaar. Nederland heeft naderhand nog geprobeerd om overtollig vaccin te verkopen aan andere landen, maar daar was weinig interesse. Ontstaat die hoeveelheid vaccin vanuit de noodzaak om te vaccineren, of werkt het omgekeerd? Heeft een grote hoeveelheid vaccin de eigenschap verkocht te willen worden aan een overheid die niet aansprakelijk gesteld wil worden?

Ik deed alleen maar de post bij de GG&GD, dus wie ben ik om risicoâ s in te schatten. Ondertussen vliegen de vogels langs mijn raam en dat staat gewoon open. Dat is een risico, maar ik verwacht niet dat dit mijn laatste woorden...
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
43
Laatste editie
04 december 2014
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402127041

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 18,82
Bestel het boek bij Blz. vanaf 18,82
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic