Grijp je leven

0

Veel mensen hebben een laag of onzeker zelfbeeld, een hogere gevoeligheid of perfectionistische instelling. Deze persoonlijkheidskenmerken kunnen een rem zetten op een gelukkig leven en je energievoorraad leegzuigen. De angsten en spanningen waarmee deze mensen af te rekenen krijgen, leiden bovendien tot tal van klachten die variëren van vermoeidheid tot chronische hyperventilatie. Hoe kan je dat doorbreken?

Kinesist Chris Lenaerts begeleidde de voorbije jaren al honderden mensen die met dit soort problemen worstelen en ontwikkelde intussen een eigen succesvolle methode. Aan de hand van praktische opdrachten en tips helpt ze haar patiënten op weg om hun zelfbeeld op een realistische manier te verhogen en hun levenskracht te activeren. Geen grote theorieën, maar een heel toepasbare aanpak met nuttige inzichten voor iedereen. Want wie voelt zich niet eens onzeker? Ze legt onder meer uit hoe je energievreters uit je leven kan bannen en de deur open kan zetten voor energieschenkers.

"Jezelf een andere levensfilosofie eigen maken houdt niet in dat je jezelf hersenspoelt, of je geestelijk laat masseren door een professionele hulpverlener. Het is een moeizaam proces dat voldoende tijd, aandacht en doorzetting vraagt", aldus Chris Lenaerts. In dit boek beschrijft ze haar aanpak vanuit de belevingswereld van mensen die lijden aan het angst- en spanningssyndroom. Op basis van haar inzichten kan je met de oefeningen thuis zelf aan de slag. In een extra bijlage achteraan het boek vind je tal van handige relaxatie-en ademhalingsoefeningen, die helpen om spanningen op te vangen.

'Grijp je leven' is het derde boek van de Antwerpse kinesist Chris Lenaerts. Eerder schreef ze al 'Hyperventilatie ontmaskerd, een aanpak voor perfectionisme' en 'Actief loslaten'. Chris Lenaerts is al 36 jaar actief als zelfstandig kinesist, gespecialiseerd in hyperventilatie en relaxatietherapie, en de behandeling van incontinentie en seksuele problemen. Daarnaast is ze gastdocent aan de opleiding revalidatiewetenschappen en kinesitherapie (UGent).
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
285
Laatste editie
06 maart 2013
Uitgeverij
Roularta Media Group
ISBN
9789086794355

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 22,90
Bestel het boek bij Blz. vanaf 22,90
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic