Het geheim der wijzen

22

De naam van de roos van de jeugdliteratuur.' Què leer (Spaans tijdschrift Winter 1313. Het leven van de 15-jarige Grimpow verandert voorgoed, wanneer hij in de sneeuw het lijk aantreft van een onbekende ridder. In de bevroren hand van de overledene vindt hij een gladgepolijste, ronde steen en een verzegelde brief. Al snel onthult de steen haar vreemde krachten: wanneer Grimpow de geheimzinnige tekens in de brief blijkt te kunnen ontcijferen, smelt het lijk in de sneeuw.Zodra het hun ter ore komt, zetten de koning van Frankrijk en paus Clemens hun zinnen op deze magische steen. Aldus begint een wonderbaarlijk avontuur waarin Grimpow en zijn vriend Durlib een reis maken door de mysterieuze Middeleeuwen.Tempelierlegendes, raadselachtige genootschappen, de steen der wijzen en de heilige graal, nobelen, alchemisten, monniken en bandieten, krijgers en kroegbazen bewonen de pagina's van deze adembenemende roman voor Jong en oud.Rafael Âbalos (1956) doceert rechten aan de universiteit van Màlaga in Spanje. Zijn Grimpow verscheen in meer dan vijftien landen en is inmiddels een wereldwijde bestseller.

Verschenen in
Serie
Grimpow (1)
Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Laatste editie
08 november 2016
Uitgeverij
de Fontein Jeugd
ISBN
9789026132513 , 9789026123894 , 9789026129537 , 9789026131752 , ...
Bestel dit ebook vanaf  €9,99 bijAdvertentie

Lezersrecensies (2)

Het geheim der wijzen Grimpow

door: Teaber 1 like
Wat een goed boek. Het wordt benoemd als jeugdboek,maar is zeker voor volwassenen ook heerlijk om te lezen. Het verhaal speelt zich af in de middeleeuwen en de jongen Grimpow moet door middel van het oplossen van raadsels het geheim der wijzen ontdekken.

Recensie Grimpow 1 - Het geheim der wijzen

door: Marlies 1 like
Historische (avonturen-)roman met magische en spanningselementen. El camino invisible (= oorspr. titel) verwijst naar de cryptische kaart van de onzichtbare weg. Geen 'Harry Potter' maar een 'Naam van de Roos' voor de jeugd!

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic