Grimpow 2 - De stem uit het duister

9

In het middeleeuwse Frankrijk vertrouwt de koning inquisiteur Bulvar de Góztell de allerbelangrijkste opdracht van zijn leven toe: Bulvar moet hem de steen der wijzen brengen. Echter, die schijnt in het bezit te zijn van een geheim genootschap van wijsgeren. Bulvars missie lijkt te mislukken, wanneer hij ontdekt dat iemand hem voor is geweest. Noch de inquisiteur, noch het wijsgerig genootschap weet dat de steen in handen is van een onschuldige jongen, Grimpow, uitverkoren om de steen te beschermen tot de tijd zich aandient om hem aan zijn rechtmatige eigenaar te overhandigen.
In de kerkers van Parijs verkommert ondertussen de charmante tovenares Agnes – laatste in het geslacht der erfheksen. Maar lang zal zij niet meer gevangen zitten: de inquisiteur is vastbesloten haar te bevrijden, zodat zij hem naar de steen kan leiden. Het noodlot beschikt dat Agnes en Grimpow elkaar ontmoeten binnen de muren van de Franse hoofdstad. Wanneer Grimpow beseft welke intrigerende, maar tweeslachtige rol Agnes in werkelijkheid speelt, dienen onverwachte ontwikkelingen zich aan.

In deze prachtvertelling, tegen een minitieus geschilderde achtergrond worden middeleeuwse mysteries zorgvuldig ontrafeld. Een indrukwekkende roman vol historische details die de fans van Grimpow opnieuw zal prikkelen, maar ook nieuwe liefhebbers van het genre zal raken.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Y la bruja de la Estirpe
Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Vertaald door
Johan Rijskamp
Laatste editie
03 oktober 2009
Uitgeverij
de Fontein Jeugd
ISBN
9789026127113

Lezersrecensies (1)

Grimpow de stem uit het duister

door: Teaber 1 like
Het verhaal van Grimpow gaat verder. Wederom een goed geschreven verhaal met veel verrassende wendingen. Vanaf de eerste bladzijde geboeid zitten lezen.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic