Groeien in verbondenheid

0

In 1964 startte een buitgewone man een buitengewoon project. Jean Vanier, ex-officier van de Canadese marine en zoon van een Gouverneur van Canada, kocht een klein huis in een dorp ten noorden van Parijs en nodigde drie mentaal gehandicapte mannen uit om bij hem te wonen.
Dat was het begin van "l'Arche" (de Ark), een bijzondere vorm van gemeenschapsleven waarin mensen die in deze wereld vaak verworpen en geminacht worden, toch het geluk ten volle kunnen beleven.
Kathryn Spink had vele gesprekken met Jean Vanier en vertoefde heel wat tijd in zijn gezelschap. Zij schildert de groei van de Arkgemeenschap gedurende veertig jaar en het leven en denken van stichter Jean Vanier: zijn kindertijd in een devote christelijke familie, zijn Engelse opvoeding, zijn vlucht van het door oorlog verdeelde Frankrijk en zijn historische ontmoeting met Père Thomas, de priester die hem hielp om zijn ware roeping te vinden.
Op dit moment zijn er wonderlijk genoeg 125 Arkgemeenschappen verspreid over de verschillende continenten. Hun boodschap - dat de armen en zwakken een bron van leven, hoop en vrede kunnen zijn - heeft relevantie voor Kerk en wereld.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
284
Laatste editie
08 oktober 2007
Uitgeverij
Altiora Averbode
ISBN
9789031725656

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic