Groeten uit Transitië

, , , ,

1

Transitië – had dat niet iets met Dracula te maken? Ach nee, het gaat over duurzaamheid, die vrije val van het Comfortabele Leven. Waar we ons met zijn allen in soberheid terugtrekken in rotswoningen en we eten ruilen tegen kostbare vuurstenen… Dat had je gedacht! Steek die vuurstenen maar weg, want de zoektocht naar een duurzamer bestaan is behalve plezant ook curieus, creatief, gezond, uitdagend en soms ook hilarisch. Dat laten de auteurs (Eva Peeters, Mme Zsazsa, Kristien Hens, Joke Rous en Dorien Knockaert), ervaringsdeskundigen van het dagelijkse leven, overduidelijk zien in ‘Groeten uit Transitië’.


Met stukjes over vegetarisme, moestuinieren, autodelen, verbouwen maar ook eetbare bloemen, composttoiletten, vrachtschipreizen of zelfgemaakte deo zochten zij voor jou uit welke praktische, duurzame veranderingen je kan uitproberen zonder dat je aan kwaliteit inboet. Integendeel! Ze maakten tekeningen, schreven handleidingen en recepten en gingen speciaal voor jou op zoek naar goede – en vooral leuke – duurzame alternatieven voor een aantal van onze meest vervuilende gewoontes. ‘Groeten uit Transitië’ is geen boek waarin de auteurs met een opgeheven vingertje zwaaien, maar een vrolijk boek dat even stil doet staan bij het leven dat we leiden en dat aanzet om kleine dingen te veranderen met een groots effect.

Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
192
Laatste editie
26 maart 2013
Uitgeverij
Standaard Uitgeverij
ISBN
9789002252587

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 25,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 25,00
bestellen
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic