Gunyah en de dans van de Zeearend

2

Manjula (1960) schrijft al verhalen vanaf de middelbare school. Daar speelde en schreef ze mee aan schoolvoorstellingen en in haar vrije tijd gaf ze poppentheater voorstellingen. Ze werd dramadocente en actrice bij een jeugdtheater in A'dam. Haar zoektocht naar iets wezenlijks bracht haar naar India. Een wereld vol kleur en geheimen. Ze moest stoppen met werken na een ingrijpende ziekte. Met haar man reisde ze naar Australië en Nepal en ontmoette daar veel mooie mensen. Haar verhalen beschrijven een kleurrijke, sprankelende, gekke en een beetje bizarre wereld. Australië en de geheime wereld van de Aboriginals hebben haar geïnspireerd tot het schrijven van Gunyah. Een jeugdverhaal voor 12 jaar en ouder.

Karel, een Amsterdamse puber, gaat op vakantie naar Australië. Daar logeert hij op het landgoed van z'n tante. Hij leert er paardrijden als een cattle-boy en sluit vriendschap met Tim, de Aboriginal jongen. Samen met z'n nichtje Jenny ontdekt hij Mullyan's Gully. Vanaf dat moment neemt de Zeearend Karel mee in een onafgemaakt verhaal, een verhaal over oude wonden, over je eigen weg durven gaan. Over verliefdheid en vriendschap, over alleen zijn en luisteren naar je hart.

Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
155
Laatste editie
08 september 2015
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402137118 , 9789402137620

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 20,00 Bestel het ebook bij Libris voor 6,22
Bestel het boek bij Blz. vanaf 20,00 Bestel het ebook bij Blz. voor 6,22
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Lezersrecensies (1)

Gunya en de dans van de Zeearend

door: Ikvindlezenleuk (Mathilde) 1 like
‘Hé, waar ga jij eigenlijk heen met vakantie?’ De vraag maakte een eind aan zijn gedachten. Hij keek Roy aan en haalde zijn schouders op. ‘Wij gaan naar Suriname man, met de hele familie!’ ‘Gaaf…’ bromde Karel jaloers, ‘vliegen zeker.’ ‘Wat dacht je dan man, zwemmen soms?...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic