Haïti, een ramp voor journalisten

0

Artikelen 1
De ervaren oorlogs- en crisisverslaggever Hans Jaap Melissen belandt na de aardbeving van 12 januari 2010 in een media- en hulpverleningscircus dat zijn weerga niet kent.

De headlines schreeuwen: “Haïti compleet verwoest! Grootschalige plunderingen! Honderdduizenden doden!” Melissen wil weten wat hiervan waar is. Maar als hij onderzoekt of er werkelijk 300.000 doden zijn gevallen, ontdekt hij dat zowel de Haïtiaanse autoriteiten als veel media liever de feiten begraven.

In dit boek neemt de radio en tv-maker ons niet alleen mee naar de massagraven van het ‘dode Haïti’, maar laat hij ook zien hoe het nu is met Joe, die zijn vader, zus en dochtertje van drie verloor, of met Hotteline, een jonge vrouw die een week lang klem lag, diep onder het puin.

In Haïti, een ramp voor journalisten kijkt Melissen kritisch naar zowel de rol van de media als de hulpverlening, na één van de ergste natuurrampen van de afgelopen jaren.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Laatste editie
04 december 2010
Uitgeverij
Stichting LM Publishers
ISBN
9789460221255


Artikelen over Haïti, een ramp voor journalisten

  Meer artikelen
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic